salam ceria.
Hari ini dalam hati ada taman...zura start buat biskut raya hari ni... ade kekawang opis hubby yang nak makan biskut raya ...nak dapatkan feel raya kut!! tapi zura ucapkan thanks sebab mengorder :). hari ni buat Almond London... biskut yang jadi paberet tiap kali raya kan! zura ada story sikit pasal biskut ni..rasa geram tengok anak-anak makan biskut dan coklat dia je, kacang pulak tu dibuang...dah lah yg mahalnya tang almond tu...jadi zura dapat satu akal resipi yang sama tapi tukar kacang dengan milo ball...bijak tak? jimat pu jimat!!
atas permintaan kekangwan yang terlebih rajin nak cuba buat kat sini zura letakkan sekali resipinya...bagi yang kureng nak rajin mencelemuhkan tangan tu boleh le mengorder dari zura :)
selamat mencuba!!!!
combine and shift:
225gn flour
1/2 st Emplex
125gm Butter
75g Icing Sugar
1 egg yolk
300gm whole almond(roasted)
300gm Chocolate block
Almond Nip
Cream butter and sugar until light. Stir in dry ingredients and blend well to form a dough. take a small piece of dough, a size of marble, wrap it around the almond and shape into the ball.
place dough on greased tray. bake in preheated oven at 175C for 20-25 min. remove and coll on wire racks.
put the cookies inside small paper cases and top with melted chocolate. sprinkle with almond nip.
iz & wanie kata almond london zura sedap giler sampai t'liur kami. kak lin ckp next year mesti order
ReplyDelete